Al vanaf zo ongeveer je negende jaar kun je klarinet gaan spelen en mijn oudste leerling ooit was 78 jaar! Klarinet spelen is dus voor alle leeftijden, net als muziek maken in het algemeen trouwens. Wat niveau betreft kun je bij mij terecht vanaf de allereerste noot tot aan het niveau waarop je toelatingsexamen kunt doen voor het conservatorium.

Aangezien iedereen anders is, zal niet bij elke leerling de les hetzelfde verlopen. Ik streef ernaar voor iedereen een zo passend mogelijk programma samen te stellen. Daarbij vind ik het heel belangrijk dat je ook zelf aangeeft wat je wilt.

Lesdag en -tijd worden altijd in overleg bepaald. De lessen vinden plaats bij mij thuis in Heerhugowaard, in een daarvoor ingerichte leskamer.

Naast de instrumentale lessen organiseer ik per jaar schooljaar in elk geval één, maar liever nog twee leerlingenconcerten op een leuke locatie waaraan mijn leerlingen kunnen meedoen en natuurlijk fans voor worden uitgenodigd. Voor zo’n leerlingenconcert worden dan ook extra repetities/groepslessen ingepland waar niet extra voor hoeft te worden betaald.