Peter en de Wolf bij OBS De Hasselbraam

Klarinetkwartet Focus

Woensdag 26 september heeft Klarinetkwartet Focus, voor de gelegenheid ook saxofoon spelend, hun versie van het verhaal over Peter en de Wolf van Prokofiev laten horen aan de groepen 1 tot en met 4 van openbare basisschool De Hasselbraam in Heerhugowaard. Het arrangement is gemaakt door kwartetlid Steffen Snip. Voor deze gelegenheid vertelde Juf Anita van De Hasselbraam het verhaal.

Een aantal kinderen mocht meespelen op slagwerkinstrumentjes. Andere kinderen luisterden ademloos, weer anderen konden bijna niet stil zitten, maar indruk hebben we gemaakt! Het was soms best spannend, maar uiteindelijk liep het natuurlijk goed af :-). Je merkt dat sommigen gewend zijn naar muziek te luisteren, anderen maken zoiets voor het eerst mee. Supertof om te doen.

Als Focus zijn we van plan dit stuk vaker te gaan uitvoeren, als kinderconcert of op basisscholen, eventueel in combinatie met een lespakket. Met onze versie van Peter en de Wolf, kunnen kinderen leren over de verschillende klarinetten en saxofoons. Ze leren dat je met deze instrumenten veel verschillende figuren kunt uitbeelden, ook door verschillende ritmes en melodieën te gebruiken. Ook merken ze dat ze door bepaalde muziek verdrietig kunnen worden en andere melodieën hen juist blij kunnen maken, of andere emoties kunnen opwekken. Heb je interesse, neem dan contact met ons op via info@nienkedejongmuziek.nl .