Noord-Hollands Blazers Ensemble in Wormerveer

Noord-Hollands Blazers Ensemble

Noord-Hollands Blazers Ensemble

Zondagmiddag 27 mei geeft het Noord-Hollands Blazers Ensemble een concert in de Wormerveerse Vermaning.

In 2011 opgericht en bestaande uit 10 professionele musici, onder leiding van dirigent Lex Bak. Het Noord-Hollands Blazers Ensemble is in principe een dubbel blaaskwintet dat in samenstelling varieert naargelang de bezetting van de te spelen composities.

Het NHBE brengt een programma van Engelse componisten waar onder Hubert Parry, Gordon Jacob, Edward Elgar en Malcolm Arnold.

Hubert Parry’s Nonet in Bes majeur voor 9 blazers is gecomponeerd rond 1877. Het stuk is nooit uitgevoerd toen de componist nog leefde en pas uitgegeven in 1988. Waarom het stuk nooit is uitgevoerd tijdens Parry’s leven is niet helemaal duidelijk, maar het zou kunnen dat de compositie alleen bedoeld was als proeve van bekwaamheid in het schrijven voor blazers óf dat Parry zelf simpelweg ontevreden was over het werk.

Gordon Jacob was verbonden aan het Royal College of Music als docent Muziektheorie en Compositie. Hij was bijzonder geïnteresseerd in blaasinstrumenten en heeft dan ook veel composities toegevoegd aan het repertoire voor houtblazers, koperblazers en kamermuziek ensembles. Old Wine in New Bottles is wat de titel aangeeft. Jacob gebruikt 4 oude melodieën en stopt ze in een nieuw jasje. Het resultaat is een levendige en lichtvoetige compositie.

Aanvangstijd is 15.00 uur. Halverwege het concert is er een pauze. Prijs: € 15,00 (inclusief 1 pauzedrankje). Kinderen tot 12 jaar € 7,50. Kaartverkoop aan de zaal en vanaf 13 mei bij Saenkanter Fashion, Zaanweg 120 te Wormerveer.

http://www.wormerveersevermaning.nl/

http://www.nhbe.nl/